Обама нема да испраќа оружје за украинската армија

Амбасадорот Витинг во изјава за американските медиуми рекол дека согласноста за тоа била постигната минатиот месец за време на работната посета на германскиот канцелар Ангела Меркел на САД и нејзините разговори во Белата куќа со претседателот Обама.
Во текот на разговорите, Обама ги прифатил аргументите на Меркел дека „сега е значајно да се остави простор за дејствување на политичките напори„ за украинската криза.

Leave a Reply

Your email address will not be published.