Нови жртви во Багдад

Во нападите се ранети 49 луѓе, бројот на жртвите секојдневно расте од вчерашните напади бројот е зголемен на 40 луѓе.
Покрај насилните напади во градовите Рамади и Фалудѓи, бомбашки напади се изведени и во Мукдадијах, каде што во експлозија бомба која што била закачена на мотор погинати се 13 луѓе додека во експлозија во Дуѓали убиени се најмалку 11 луѓе.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.