Нови истражувања поврзани со сексот

Жените може да забременат и по сексуалниот однос
Истражувањата покажале дека сперматозоидите можат да преживеат и пред да биде јајце клетката оплодена, од пет до осам дена по сексуалниот однос.
Високите потпетици лошо влијаат на оргазмот
Поедини производители на чевли равиле посебен агол во потпетиците сличен на оној во карлицата на жената кога доживува оргазам. Потпетиците прават контракција во карлицата која епроблематична затоа што дното на акраливата тогаш не успева да се згрчи во текот на оргазмот. “Оргазмот ја поместува карлицата од 0-60 , ако поради потпетиците сте стигнале до 55 нема да доживеете големо искуство при оргазам.“
Оргазмот ја прави жената покреативна
Истражувањата покажале дека оргазмот ја прави жената посамоуверена, попродуктивна и покреативна. А тоа е добро поврзана низа затоа што жените доживуваат подобар оргазам кога се покреативни па кругот продолжува.
Антибеби пилулите го уништуваат либидото
Секоја хормонска контрацепција дава и психолошки нус – појави. Често жените имаат проблеми со забременувањето кога ќе престанат да ги пијат овие таблети бидејќи ако партнерот ги привлекувал додека користеле хормоснки пилули, голема е можноста двајцата да не се биохемиски компитабилни без дополнителни хормони.
Седењето на столица може да ја возбуди жената
Пунденалниот нерв, под седечките коски, “го храни” ерективното ткиво. Седењето во одредени столици знае да направи притисок врз овој нерв и да доведе до сексуална возбуда.
Седењето на стол може и да го ослаби оргазмот
Седењето поголем дел од времето може да ја скрати карличната коска и да ги зајакне мускулите кои се многу битни за целосен оргазам. Кога овие мускули се стегнати од претерано седење, жените потешко постигнуваат оргазам.
Жените имаат три ерогени зони
Клиторисот, Г – точката и отворот на грлото на матката. Некои научници тврдат дека е брадавиците се неправедно исфрлени од оваа листа.
Нервните завршетоци се неправилно распоредени во вагината
Како снегулка, секоја жена е единствена па и нервните завршетоци се различно распоредени во нејзините гениталии. Тоа значи дека секоја жена на различен начин стигнува до својот оргазам.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.