Нова кино проекција и дружба со ПРОЕКТ-ЕУ

Од серијалот кино проекции кој што е зацртан, следен за прикажување е уште една легендарна приказна од филмските платна.

Станува збор за филмот “V FOR VENDETTA”.Борец за слобода познат само како “V”, користи герилски тактики да се бори против своето терористичко и тоталитарно општество. После спасувањето на една девојката од канџите на тајната полиција, тој исто така ја наоѓа и својата најдобра шанса да најде сојузник во неа.

 

Проекцијата е закажана за во четврток, 05 декември со почеток од 18:30 часот.Локација, хотел Уни Палас кај кружниот тек во Кавадарци.Повелете.

 

Режија: James McTeigue
Сценарио: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Улоги: Hugo Weaving, Natalie Portman, Rupert Graves

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.