Нова хајка по новинарите, уапсен е Зоран Божиновски во Нови Сад

Синоќа во Нови Сад, Република Србија е приведен од страна на српската полиција.

Оваа приведување е резултат на потерницата која ја распиша (не)зависниот Kривичниот суд на Република Македонија дека Божиновски е еден од осомничените во акцијата “шпион” која ја организира таканаречената Влада на Република Македонија.Во оваа акција се осомничени 20 лица.

По апсењето на осомничените во „Шпион“, во септември, Зоран Божиновски изјави дека не е вмешан во шпионирање за странски служби, бидејќи сите информации што ги има, јавно ги објавува на Буревесник.

Leave a Reply

Your email address will not be published.