Нова “бомба”: Јанкуловска “чисти” вработени од администрација, се местат интервјуа

 

Според обвинувањата на опозицијата, Гордана Јанкуловска прави чистка на “комуњари” кои се вработени во администрација. Жестоко им сугерира на своите полтрони да распределуваат од работните места лица кои не ја подржуваат актуелната власт, да ги тргнат што подалеку и на нивни места да се вработи кадар од ДПМНЕ, без разлика на квалитетот, битно е да знае да слуша партиска наредба.

Јанкуловска собира листи со списоци на партиски нејзини членови и бара конечна пресметка со неистомислениците кои се вработени во администрацијата.

Јанкуловска и Груевски исто така договараат и местат интервјуа за вработуавње на нови партиски членови во УЈП. Груевски и вели на Горде да формираат комисија од нивни луѓе и да поминат само членови на ДПМНЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.