Ништо од продолжението на книгата “Game of Thrones” за оваа година

Фановите на ќе мораат да бидат малку стрпливи, барем уште една година за да го дочекаат новиот роман на Џорџ Мартин, “Ветрови на зимата”.

gameofthronesMartin

Издавачот на Мартин, Џеј Џонсон, за јавноста соопшти дека продолжението на книгата “Танц со змаеви” од 2011. нема да биде објавен оваа година.

– Книгите се се повеќе сложени и бараат голема концентрација за да бидат разбирливо напишани. – вели Џонсон за “Гардиан”.

Минатата година Мартин на својот блог напиша дека е свесен дека неговите фанови колку нетрпеливо ја чекаат новата книга.

Leave a Reply

Your email address will not be published.