Невниманието на возачите последица за 198 жртви за минатата година

Според статистиките за 2013 година десет пати се поголеми шансите животот да се загуби во сообраќајна несреќа отколку во убиство.
Според бројот на жртви минатата година во сообраќајни несреќи загинале 198 лица, 157 при повреда на работа, 154 си го одзеле животот, 120 биле жртви на несреќни случаи а 20 на убиство.

Последните статистики покажуваат дека бројот на убиства се намалува а расте бројот на сообраќајни незгоди.

Leave a Reply

Your email address will not be published.