Нелсон Мандела (94 ) веќе трети ден е сместен во болница

Владата не соопштува никаква вест во врска со здраствената состојба на Нелсон Мандела. Денеска нема никакви информации во врска сос здраствената состојба на Мандела. Во текот на вчерашниот ден претседателот на Јужна Африка Јакоб Жума изјавил за медиумите дека здраствената состојба на Мандела е загрижувачка но дека во овие моменти е стабилна.


Исто така тој ја повика цела нација да се моли за здравјето на Мандела.


Додека неговата ќерка за медиумската агенција Гардијан изјавила “Го видов својот татко и тој е добро, тој е голем борец“, изјавила неговата ќерка Жиндзи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.