НАТО не ја разгледува можноста да испрати воени сили во Египет

од западниот свет или да преземе какви и да е други воени дејствија во врска со заострувањето на конфликтот во Египет.
Ова денеска за ИТАР-ТАСС го изјави дипломатски извори од Брисел.
Според овој извор Египет „се наоѓа вон сверата на одговорност на Алијансата“ и му е потребно „политичко а не воено сценарио за надминување на кризата“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.