(Видео) Нападнати 57 мексикански кадети на морнарицата во Полска

Како што соопштуваат мексиканските власти, околу 17 мексиканскки кадети се повредени, а двајца се во болница со нанесени тешки телесни повреди.
Мексико бара објаснување за нападот кој што се случи во неделата, како и освен објаснување мексиканската влада бара соодветна казна според законските рамки за ваквиот хулигански напад.
Мексиканските кадети во Полска биле на некој вид обука. После инцидентот, шест мексикански кадети се приведени, но по неколку часа се ослободени.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.