Највалканите работи што ги допираме секој ден

Колички и кошници за шопинг

Можеби не ги допирате секој ден, но треба да знаете дека шопинг количките и кошниците се предмети кои се навистина валкани. Тие се допрени од страна на толку многу луѓе на такво на едно место, каде може да се најде големо количество на нечистотијата. Следниот пат кога ќе одите во шопинг размислете дали ќе дозволите лебот да ја допре количката или пак вашите јаболка да се тркалаат додека пазарувате.

Брави

Бидејќи тие се користат толку често, а се мијат ретко, бравите всушност се пристаниште за нечистотија и бактерии.

Пари

Монетите се најгостопримливи за бактерии, бидејќи бактериите најчесто се хранат со нечистотијата што е сместена во вдлабнатините на монетите. Парите од касата во продавниците се највалкани, но ако го миете вашиот паричник или чанта повремено тогаш тоа ќе ви помогне за дезинфекција.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.