Најлошите наслови на песни на сите времиња

– You’re the Reason Our Kids are So Ugly (Ти си причината што нашите деца се толку грди) – кантри пеачката и авторка Лорета Лин била мажена на 15 и наскоро добила деца па сигурно нејзиниот живот ја инспирирала за ваква музика.

– He Hit Me (and It Felt Like a Kiss) – или во превод Тој ме удри а ми се чинеше како бакнеж??? Напишана е од Гери Гофин и Карол Кинг и снимена во 1962 година. Била пуштана по станиците некое време но се рашириле протести против песната поради тоа што го оправдува насилството. 

– I Like Bananas (Because They Have No Bone) – или во превод Сакам банани (затоа што немаат коски). Снимена е од Hoosier Hotshots во 1941 година и во тоа време бил направен 8 милиметарски филм за промоција на истата.

– I Dont Know Whether to Kill Myself or to Go Bowling (Незнам дали да се убијам или да одам на куглање) – Ова е најновата трака на Instant Witness и нивниот последен албум Noise Gunk Murder Castle.

– If You Cant Live Without Me, Why Arent You Dead Yet? (Ako не можеш да живееш без мене зошто не си умрел до сега?) – Албумот Anywhere but Here на Mayday Parade дебитирал на место број 31 но сигурно не поради “паметниот” наслов на 6-тата песна.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.