Најголемата змија во светот 17 метри долга

За среќа, кога ја правеле оваа слика, гигантскиот ѕвер веќе бил мртов … но, за жал, луѓето кои сведочеле, рекле дека покрај оваа огромна змија која ја убиле ненамерно, имало и уште една, поголема од оваа, која успеала да избега .
Како овие луѓе дошле до контакт со најголемата змија на светот?
Додека уривале дел од шумата расчистувајќи го просторот, градежните работници случајно ја повредиле огромната змија. Кога се симнале од булдожерот за да видат во што удриле, тие биле скаменети кога ги видиле најголемите змии било кога. Змиите успеале да исползат малку подалеку од местото на настанот само неколку метри. Работниците ја најдиле само повредената т.е мртвата змија, додека другата избегала.

Зверот бил Боа 16,7 метри долга, тешка 300 килограми и возраст околу 140 години. Возачот на булдожерот бил толку исплашен и шокиран од крвта и големината на змијата и паднал во шок. Добил срцев удар на патот кон болницата, и починал подоцна истиот ден.
Ова откритие само ни покажува дека природата секогаш наоѓа нешто ново да не изненади, и дека различните филмови како што е “Анаконда”, не може да бидат далеку од вистината.

Leave a Reply

Your email address will not be published.