Леброн најдобар спортист

ESPY (Excellence In Sports Performance Years Award), е награда за големи достигнувања на полето во спортот , наградата се доделува секоја година и тоа во повеќе категории.
Леброн на оваа манифестација доби уште две награди, ја доби наградата за најдобар НБА играч и наградата за најдобар шампионско достигнување.
За најдобра спортиска на манифестацијата е прогласена Серена Вилијамс а за најдобар тим е прогласен Мајами.
За најдобар тенисер е прогласен србинот Новак Џоковиќ, а за меч на годината е прогласен натпреварот помеѓу Мајами и Сан Антонио.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.