Нафтата поскапе на над сто долари за барел

Последен пат барел нафта чинеше повеќе од сто долари во септември минатата година.

Експертите оценуваат дека ова поскапување на нафтата се должи на стравувањето на инвеститорите
дека политичката криза во Египет би можела да го наруши транспортот на енергенсот низ Суецкиот Канал.

Leave a Reply

Your email address will not be published.