Надал и Федерер во меѓусебен натпревар од четвртфиналето

И Надал и Федерер своето натпреварување ќе го продолжат на овој турнир, и тоа во четвртфиналето двајцата ќе ги одмерат силете еден спрема друг.
Ова ќе биде 31 натпревар помеѓу едни од најголемите мајстори на тенисот.
“Имаме играно многу натпревари еден наспроти друг, игравме и многу натпревари во финале. Секој меч кој го играм против Федерер е посебен“, изјави Надал.
Исто така Надал додаде дека комбинацијата од неколку стилови, нивниот меѓусебен дуел го прават најгледаниот дуел во тенисот.
Бројките се на страната на Надал, 20-10 во победи. Ова ќе биде нивниот 31 меѓународен натпревар.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.