ОН: Над 6.000 жртви од почетокот на конфликтот во Источна Украина

Комесарот на ОН за човекови права Зеид Раад ал Хусеин во денешното соопштение нагласува дека истражувачите на Комесаријатот утврдиле немилосрдно убиство и уништување на инфраструктура во Источна Украина, каде проруските активисти се борат против силите на украинската влада.
Комесаријатот со седиште во Женева наведува дека во изминатите неколку недели дошло до жестоки судири во Источна Украина, особено во близина на аеродромот во Доњецк и Дебалцево.

Leave a Reply

Your email address will not be published.