На здравје Македонци, 12 милиони евра народни пари за „Панорамско тркало“

Повеќе од 12 милиони евра ќе даде ЈСП Скопје за „Панорамското тркало“. Парите ќе ги двои во четири буџетски години, од 2014 до 2018 година. Според планот изградбата треба да заврши во 2019 година.

Панорамското тркало треба да се гради на нов пешачки мост на Вардар, во делот помеѓу Музејот на ВМРО и новиот театар. Ќе биде високо 73 метри, мерено од брегот на реката, а ќе има дијаметар од 57 метри.

Leave a Reply

Your email address will not be published.