Муслиманското братство повика на востание во Египет

Партијатата за слобода и правда која е политичко крило на Муслиманското братство, со писмена изјава го повика „народот на Египет на востание против оние кои се обидуваат да му ја одземат револуцијата со помош на тенкови“. Истовремено се бара меѓународната заедница и сите слободни луѓе во светот да интервенираат за да се спречат нови убиства и појава на уште една Сирија во арапскиот свет.

Leave a Reply

Your email address will not be published.