(Видео) Скоковите од мостарскиот мост во водите на Неретва од хоби станаа основна егзистенција за мостарчани

Како што пишува порталот МОСТАРЛАЈФ, голем број од младите мостарчани кои скокаат во текот на овој временски период од мостот, се трудат што е можно повеќе да ја наплатат својата храброст скокајќи од мостот, и тоа за нив претставува основна егзистенција.
Скокот во ладните води на Неретва од 25 метарскиот мост, не е едноставен.
Скокачите од туристите собираат по едно евро за на крај да соберат од 20-30 евра за да изведат еден скок.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.