(Видео) Момче од 610 килограми спасено со помош на вилушкар

Овој 20 годишњак има 610 килограми поради што две години ипет месеци бил прикова за својот кревет. Со својата голема тежина овој млад човек се бори уште од најрани години. Халид поради својата дебелина има направено и неколку операции со кои треба да ја намали својата тежина но сепак не се постигнал никаков резултат.
Сепак на крајот во пресред му излегол и кралот Абдулах кој го замолил момчето, својот здраствен проблем да го решава во здраствен дом. Но за да го извлечат момчето од својот дом морале да рушат дел од куќата, од каде што со помош на вилушкар Халид бил извлечен.
Халид после ваквата акција е префрлен со помош на авион до линичкиот центар во главниот град
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.