Мизерија, хаос, опасност…Се сруши дел од кровот во студентскиот дом „Гоце Делчев“

„Домовите се распаѓаат исто како и системот во државата, но ние сè уште немаме добиено нов специјален студентски дом за да се спасат студентите живи од бедата во која живеат и која се руши околу нив“, пишува Студентски пленум на својата Фејсбук страница. Се сруши дел од кровот во студентскиот дом „Гоце Делчев“.

„Ова е блокот Б во студентскиот дом “Гоце Делчев”, во кој пред некој ден како што може да се види на сликите се срушил дел од кровот во еден од ходниците.

goce delcev

goce delcev2

Овојпат немало повредени. Дали и наредниот пат нашите колеги ќе бидат еднакво среќни или пак до тогаш ќе добијат нов (специјален) студентски дом?

‪#‎ПоздравПленумци‬“., пишуваат од Пленумот.

Една компарација која никако не смее да и избега на јавноста. Имено, подолу може да ја видете новата зграда на партијата на власт, ВМРО-ДПМНЕ, која чини милиони евра народни пари.

zgrada dpmne nova

Leave a Reply

Your email address will not be published.