Меркел повторно со критики до Москва за украинската криза

Таа, без да го спомнува кршењето на прекинот на огнот во Источна Украина, синоќа рече дека германската Влада, европските влади, Германија и Франција нема да попуштат во тоа да направат се што е можно за територијалниот интигритет на Украина и можноста земјата да оди по својот пат.
– Москва со анексијата на Крим го прекрши меѓународното право, рече Меркел додавајќи дека сепак владите на земјите од ЕУ би сториле се за Русија повторно да биде партнер на Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.