Мапа на која се означени средните и основни училишта во РМ, кои штрајкуваат а кои не

Веќе два дена по социјалните мрежи се врти мапа на штрајкот во основните и средните училишта, каде се означени точно училиштата во кои се штрајкува и во кои дел од наставниците и професорите го бојкотираат генералниот штрајк на СОНК. Местата обележани со црвено покажуваат дека во тие училишта се штрајкува.

Доколку во вашата средина постои училиште кое штрајкува и го поддржува штрајкот на СОНК а не е обележано на мапата, истото може самите да го обележите. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.