Македонското знаме е најубаво во цел свет!

Македонското знаме освои најмногу гласови во изборот за најубаво знаме во светот што го спроведе канадскиот весник „Прованс“.

Во трката учествуваа националните обележја на 64 земји, а македонското знаме во финалето го победи британското знаме.

Ова знаме е создадено во 1995 година по потпишувањето на спогодбата со Грција, како замена за симболот на шеснаесеткракото сонце.

Leave a Reply

Your email address will not be published.