(ВИДЕО) Македонските студенти го дигнаа својот глас против режимот!

Илјадници македонски студенти продефилирааа на протестниот марш од Универзитетот Свети Кирил и Методиј, кон Владата за да ги искажат својот револт и незадоволство против екстерното оценување на универзитетот.

Студентите извикуваат „Доле екстерно“ и носат транспаренти „Активирај се! Реализирај се! Студентизирај се!“ напишани на македонски, албански и англиски јазик. Тие ќе го изразат својот протест и пред Министерството за образование, од каде ќе се упатат кон Владата на Република Македонија. 

Видео А1ОН

Leave a Reply

Your email address will not be published.