Македонските новинари и објавија војна на судската власт?

Чаусидис упати повик до новинарите да почнат со именување на сите извршители на наредбите од политичката власт.

– Идеологииите се менуваат, но она што ги држи живи се оние што се потпишуваат, оние што не се спротивствауваат, имаме такви и во наши редови, и време е да почнеме да ги кажуваме и да ги именуваме. Ниедна наредба немаше да биде спроведена ако не беше потпишана од надлежните судијки, рече Чаусидис.

Главниот и одговорен уредник на Нова Македонија, Зоран Димитровски рече дека 20 години се обидуваме да создадеме независни судски институции и полиција, но дека сега може да се каже-политичките институции треба да се вмешаат во независноста на судството, и да реагираат заради заштита на слободата и човековите права.

 

Извор А1ОН

Leave a Reply

Your email address will not be published.