Латас не ги демантира аудио записите

Во најновата таканаречена колумна на сајтот Курир, таканаречениот уредник и водител Драган Павловиќ-Латас, штитејќи го својот а и задникот на властодршците го пишува и следното:

“…Видовме нарачани убиства од страна на Мијалков… ни се соопштија сметките на Груевски, Сашо Мијалков, Зоран Ставревски и неколкумина други во странство… ни го објави разговорот на Јанкуловска, со кој се продаваат на црно петсто кила хероин кој полицијата го фати на граница со Косово… објавија седум разговори од кои се гледа дека се полнети кутии, и фалисификувани парламенатарните и претседателските избори во последниве шест години… слушнавме како се купувале пратеници од СДСМ за се добие парламентарно мнозинство во Собранието… од разговорите дознавме дека Груевски и Ставревски граделе финансиска пирамида по која две банки отишле во ликвидација, а тие двајца, потоа, изнеле 240 милиони евра надвор… дека земале пари од Али Ахмети и косовската наркомафија за признавање на независно Косово…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.