(ВИДЕО) Критичките медиуми се оставени полека да умрат

Сакаме да ги истражиме можмите стратегии на политичка интервенција во состојбата која се однесува на слободата на изразување на новинарите. Кога постои проблем во таков обем како што е во новинарството кај нас, секош мора да има политичка позадина која мора да се адресира, рече Садику.

 

Новинарите што работат на тоа да се слушне гласот на вистината, се веќе активисти за слободата на изиразувањето, свесно или несвесно, рече Лазаревски.

Извор: А1ОН

Leave a Reply

Your email address will not be published.