НОВАТВ: Криминалистички лаборатории се набавувале за МРТВ

Така барем пишува во документот за набавката објавен на страницата на Бирото за јавни набавки. Министерството објавило дека склучило договор со француската фирма „Морфо“ во вредност од речиси 2,5 милиони евра за да набави две лаборатории, од кои што една за Факултетот за безбедност и една за Македонската радио телевизија, како што може да се прочита во документот. Описот даден за двете лаборатории е „лабораторија за криминалистичка регистрација и идентификација“. 

Повеќе може да прочитате овде.

Leave a Reply

Your email address will not be published.