Антиќ во недела конечно и се приклучува на репрезентацијата

од својот тим Атланта доби дозвола за играње во националниот состав.
По информациите од страна на репрезентацијата кои беа пласирани по медиумите, беше во прашање дозволата за игра на Перо Антиќ, но челниците на репрезентацијата сепак денеска потврдија дека дозвола за настап во националниот состав Антиќ има добиено од страна на Аталанта и дека Антиќ во Недела конечно и се приклучува на репрезентацијата.
Најдобрите македонски кошаркари ќе тренираат во спортската сала „Борис Трајковски“ до 17 август за кога е закажа пријателската средба со Литванија. По овој пријателски натпревар нашите кошаркари ќе отпатуваат за Шпанија и Германија.
Европското првенство започнува од 4 до 22 септември.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.