Колку сексот е битен за врската

Љубовна врска само поради добар секс

Ако сексот со партнерот е одличен, луѓето се подготвени да останат во лоша љубовна врска која не ги исполнува. Ако сексот е лош луѓето не се ни трудат да останат во таа љубовна врска без разлика кои се другите нејзини предности.

Вредностите кои се битни во врската, а се исто толку битни како и сексуалното задоволство, се почитта, охрабрување во остварувањето на животните цели и сличните ставови. Сексот е заедничкиот именител на се друго. Понекогаш изгледа дека луѓето ја губат способноста да разговараат со својот партнер ако не се задоволни од “играта” во кревет, а тоа води до лоша љубовна врска, како и прекин на истата.

Раскинување на љубовната врска поради лош секс

Најчесто, проблемот не е во недостатокот од секс, туку во сексуалниот живот кој луѓето го посакуваат. Љубовни врски се раскинуваат само затоа што партнерите не ги задоволуваат своите очекувања формирани под влијание на социјалната и културната средина.

Сексот е се повеќе важен за добра љубовна врска

Недостатокот од добар секс и изневерувањето како резултат на незадоволувачки сексуален живот во врската се се повеќе оние најчестите причини за развод на брак или раскинување на љубовната врска, без разлика за каква врска станува збор.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.