Колку чинат органите во човековото тело

Некои делови се шокантно евтини! Што би сакале да си купите, ново рамо или нов „iPad“? И двете чинат 500 долари!

Други органи чинат многу повеќе. Така на пример, еден бубрег чини 262.000 долари во САД, а во други држави цената му е пониска. Еве ја комплетната листа:

– Пар очни јаболка: 1.525 долари
– Череп: 607 долари
– Череп со заби: 1.200 долари
– Рамо: 500 долари
– Коронарна артерија: 1.525 долари
– Срце: 119.000 долари
– Црн дроб: 157.000 долари
– Дланки со подлактици: 385 долари
– 450 мл крв: 337 долари
– Слезенка: 508 долари
– Желудник: 508 долари
– Тенко црево: 2.519 долари
– Бубрег: 262.000 долари
– Жолчно ќесе: 1.219 долари
– Кожа: 10 долари за 6.5 цм2

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.