КК “Урбан Инвест” со најмногу медали на турнирот “Фунакоши опен 2015 година”

На 15.03.2015 година во спортската сала Круме Кепески – Скопје, се одржа Меѓународниот натпревар Фунакоши опен 2015 година. На натпреварот учество земаа 432 натпреварувачи од 44 клубови од Македонија, Хрватска и Косово.
Карате клубот Урбан Инвест со освоени 17 златни, 17 сребрени и 15 бронзени медали беше прогласен за најуспешен клуб на натпреварот.

urbaninvest karate2

Покрај пехарот за најуспешен клуб, доби пехар и за најмасовен клуб со 41 натпреварувач, а Владанка Аврамова со освоени 3 златни медали беше прогласена за најуспешна натреварувачка во кати.

urbaninvest karate3

Златни медали:
1. Владанка Аврамова – кати поединечно 2002 година, 3 ниво.
2. Владанка Аврамова – кати поединечно 2002 година, апсолутно ниво.
3. Моника Коцх – кати поединечно 2001 година, 3 ниво.
4. Моника Коцх – кати поединечно 2001 година, апсолутно ниво.
5. Анастасија Ристов – кати поединечно 2004 година, 1 ниво.
6. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година, 2 ниво.
7. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 година, 3 ниво.
8. Никита Николоски – кати поединечно 2004 година, 2 ниво.
9. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 година, апсолутно ниво.
10. Блаже Коневски – кати поединечно 2001 година, 3 ниво.
11. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година, апсолутно ниво.
12. Игор Јовков – кати поединечно 2002 година, 2 ниво.

13. Тамара Манева – кати поединечно 2001 година, 2 ниво.
14. Ката тим 14-18 години во состав: Лили Маневска, Моника Коцх и Лидија Анѓелкова.
15. Ката тим 14-18 години во состав: Петар Аврамов, Блаже Коневски и Игор Јовков.
16. Ката тим 2001/2002 година во состав: Владанка Аврамова, Ивона Муфтарова и Миа Маневска.
17. Ката тим 2005/2006 година во состав: Данка Стојкова, Цветанка Стојева и Јована Манева.

urbaninvest karate4
Сребрени медали:
1. Лили Маневска – кати поединечно 16-18 години.
2. Миа Маневска – кати поединечно 2002 година 3 ниво.
3. Ивона Муфтарова – кати поединечно 2002 година, апсолутно ниво.
4. Мелани Богева – кати поединечно 2004 година, 1 ниво.
5. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година, апсолутно ниво.
6. Јована Манева – кати поединечно 2005 година, 2 ниво.
7. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година, 1 ниво.
8. Илија Димитријов – кати поединечно 2002 година, 2 ниво.
9. Кристијан Стојев – кати поединечно 2004 година, 2 ниво.
10. Кристијан Стојев – кати поединечно 2004 година, апсолутно ниво.
11. Александар Стојков – кати поединечно 2006 година, апсолутно ниво.
12. Лидија Анѓелкова – кати поединечно 2001 година, 3 ниво.
13. Ката тим 2007 година во состав: Надица Цветковска, Анастасија Мегленова и Теодора Мегленова.
14. Ката тим 2007 година во состав: Зоран Наумов, Тодор Стојанов и Благоја Трајков.
15. Ката тим 2001/2002 година во состав: Моника Коцх, Марија Ѓорѓиева и Кристина Тодорова.
16. Ката тим 2003/2004 година во состав: Петар Аврамов, Кристијан Стојев и Никита Николоски.
17. Ката тим 2001/2002 година во состав: Блаже Коневски, Игор Јовков и Илија Димитријов.

Бронзени медали:
1. Марија Ѓорѓиева – кати поединечно 2001 година, 2 ниво.
2. Ивона Муфтарова – кати поединечно 2002 година, 3 ниво.
3. Миа Маневска кати поединечно 2002 година, апсолутно ниво.
4. Цветанка Стојева – кати поединечно 2005 година, 2 ниво.
5. Теодора Мегленова – кати 2007 година, 1 ниво.
6. Надица Цветковска – кати поединечно 2007 година, 2 ниво.
7. Никита Николоски – кати 2004 година, апсолутно ниво.
8. Томе Ѓондев – кати поединечно 2005 година, апсолутно ниво.
9. Филип Гурев – кати поединечно 2005 година, апсолутно ниво.
10. Јован Димитријевски – кати поединечно 2007 година, прво ниво.
11. Зоран Наумов – кати поединечно 2008 година.
12. Марија Трајкова – кати поединечно 2004 година, 2 ниво.
13. Ката тим 2003/2004 година во состав: Стефанија Грозданова, Марија Трајкова, Анастазија Ристов.
14. Ката тим 2005/2006 година во состав: Владимир Костов, Никола Јованов и Јордан Солеников.
15. Ката тим 2007 година во состав: Јован Манев, Јован Димитријевски и Кристијан Митрев.

Извор КК УрбанИнвест

Leave a Reply

Your email address will not be published.