Екс вработените во Славија незадоволни од Владата: Ќе дојдат избори, поинаку ќе разговараме

Од Владат им понудиле да им се исплати основицата без камата што не е прифатливо за поранешните работници на АД Славија. Тие упатиле ултиматум или до петок ќе се најде начин да им се платат 39 плати со камати од 1993 до 1996 година и наваму. Или ќе има самозапалување пред Владата и радикални протести.

Повеќе во видеото, тука.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.