Кавадаречките уметници незадоволни од нивниот статус

Дел од културните работници во Кавадрци не го кријат своето незадоволство кое со години се провлекува низ кавадаречката културна сцена. Кавадарци како град секогаш бил богат со театарски претстави, музички концерти, ликовни случувања кои наидувале на воодушевување кај големиот број на приврзаници на уметноста. И годините наназад тоа не било исклучок. Но, што за возврат добиват носителите на главните улоги од целиот овој “колач”?

Младите ентузијасти се се поотворени и настроени со критика кон надлежните институции користејќи ги социјалните мрежи за да испратат јасна порака некриејќи го незадоволството во делот на хонорарите како и нивниот статус во општеството.

Граѓаните јавно си го кажуваат своето.

Leave a Reply

Your email address will not be published.