Кавадаречка герила акција: “Имате пари за панорамско тркало а немате за лозарите?”

Група граѓански активисти од Кавадарци на градскиот плоштад по повод манифестацијата “Тиквешки Гроздобер” направија герила акција

Прекрасна герила акција за време на карневалската поворка за време на “Тиквешкиот Гроздобер”, беше изваден огромен транспарент-платно на кој пишуваше:  “Имате пари за панорамско тркало а немате за лозарите?”.  Ова се случуваше очи в очи со градоначалникот Александар Панов, советниците од локалната самоуправа како и останатата гостинска делегација кои седеа во свечената ложа наспроти транспарентот.

Активистите носеа и транспаренти: „Што вие славите сега?“, „Имате пари за панорамско тркало, а немате за лозарите“, „Платете го грозјете“, „Никогаш повеќе ваква власт“.

Извор СлободнаМК

Leave a Reply

Your email address will not be published.