НОВА ТВ: Кавадарци е загаден град

Серијалот изобилува со ексклузивни снимки, сведоштва на граѓани, на заболени од рак, шокантни податоци, изјави од надлежните, од стручњаци во Фени, еко-здруженија.

Оваа, прва сторија е снимена со граѓаните на Кавадарци и еколошките здруженија кои бараат ситуацијата итно да се стави под контрола за да се спречат катастрофалните последици не само по нивното здравје, туку и на целиот регион кој е познат по огромните плантажи со грозје и брендираните вина. 

Извор НОВАТВ

Leave a Reply

Your email address will not be published.