Капки за нос за подобар љубовен живот

Иако се смета дека нема лек против душевната болка, сепак научниците од Оксфорд открија дека хормонот за среќа – окситоцин, може да го зајакни семејството и да ја подобри љубовната врска меѓу двајца партнери.

Лекот е развиен врз основа на овој хормон, а поттикнува љубов и нежност. Тој предизвикува и чувство на блискост со партнерот.

За да го подобрите вашиот брак доволно е во носот да вбризгувате една доза на ден. Според експертите тоа е вид на “љубовна дрога”, но може да ги воскресне вашите односи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.