(Видео)Кампања за слободен пристап до легален абортус

На платформата “МАТКА” се здружени Tiiiit!Inc, ХЕРА, Студентаската организација Излез, Реактор, Коалицијата за сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници, ЛезФем, Бори се женски, Здруженска и Контрапункт. Нивната заедничка иницијатива „Мое тело – мој избор!“ е поддржана од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Видеата се достапни на каналот Вимео. Да ги погледнеме:

Камера и монтажа: Бранко Аврамовски
Сценарио и режија: Ана Јакимска

 

Видео пораки со изјави снимени за време на настанот „Мое тело-мој избор! во паркот „Жена Борец“ во Скопје на 31ви мај 2014. Овој настан имаше за цел да ја подигне свеста кај граѓаните за последиците од новодонесениот закон за прекинување на бременост.

 

Актерка: Мирјана Трпковска
Режија, камера и монтажа: Ана Јакимска

Leave a Reply

Your email address will not be published.