Како излгеда вашиот кармин по користењето – таква личност сте

 

Нови и неупотребувани кармини имаат иста форма. Еден дел од нив е потсечен под агол од 45 степени за да може совршено да се прилагоди на усните. Врвот на тој дел е благо закривен.

Додека се шминкаме, карминот несвесно го држиме во раката онако како нам најмногу ни одговара, а така и га нанесуваме. Меѓутоа, обликот кој ќе го направиме на него, по одредено време, ги открива нашите грижи, опуштеност, откаченост, агресивност, уредност…

Ако го користите само од страната која е наменета за шминкање, значи дека сте уредни и ги држите работите под контрола. Жените кои карминот го користатат од сите страни, без оглед дали врвот на карминот на крајот изгледа шпицесто, благо заоблено или потполно рамно, оддава дека подеднакво така сакаат да земат се што животот може да им пружи.

Повлечени
Ако вашиот кармин изгледа речиси исто како и кога бил потполно нов, значи дека сте внимателна личност. Не сакате да се истакнувате, а сакате и да ги следити правилата.

Самоуверени
Врвот користен од обете страни открива дека сте љубопитни и сакате да привлекувате внимание. Самоуверени сте, но и продуховени. Шармантни и верни на најблиските.

Опуштени
Ако вашиот кармин има рамна и одвај по малку испапчена форма значи дека сте опуштен тип. Великодушни сте и луѓето ве обожаваат. Секогаш сте подготвени за акција, а пријателите ве сметаат за миротворец.

Креативни
Малку вдлабнат кармин открива уредност. Многу сте креативни, енергични, разговорливи и лесно се вљубувате. Не сакате слепо да следите правила, ама сакате внимание и да им помагате на други.

Спонтани
Ако имате сосема мало вдлабантинка на карминот, тогаш тоа значи дека сте многу природни. Лесно стекнувате пријатели, љубопитни сте и посакувате возбудувања. Имате исклучителна интелигенција. Меѓутоа, можете да бидете и тоа како компликувани.

Морални
Многу сте смирена личност до колкуи вашиот кармин има речиси рамен врв. Пред се држите до моралност. Брзо размислувате и директни сте со сите. Сакате да експериментирате, ама не со предумисла.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.