Како да го зачувате зеленчукот и овошјето свежо

Но сега посои решение и за овој проблем – Прегрнувачи на храна (Food Huggers), се изненадувачко лесен начин да го зачувате зеленчукот и овошјето свежи. Тие претставуваат силиконски капчиња кои го заштитуваат крајот на исечениот зеленчук или овошје, со што го држа кислородот надвор и спречуваат храната да се исуши или расипе.

Низ овој материјал не продира мирис, па затоа целиот фрижидер нема да ви мириса на кромид на пример. Овие Прегрнувачи на храна доаѓаат во четири големини па секогаш ќе имате прегратка која ќе одговара на овошјето и зеленчукот кој сакате да го сочувате.  

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.