Jута донесе закон кој овозможува смртна казна со стрелање

Стрелачки вод со тоа повторно би се вовел во казнената пракса на Јута откако пред повеќе од десет години тој начин на егзекуција беше напуштен.
Потребно е гувернерот на Јута, Гари Херберт да ја одобри таа одлука на Сенатот на државата. Тој засега не се изјаснил за тоа каква одлука ќе донесе. Противниците на новиот закон истакнуваат дека стрeлачкиот вод е „суров остаток од Дивиот Запад“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.