Јавноста шокирана, Тамара три пати одбивана додека роднини на владини функционери добивале пари!

Веќе неколку дена јавноста е на нозе, откако почина деветгодишната Тамара Димовска од Велес, која имаше искривен ’рбет и чекаше да замине на операција во странство на државна сметка.

Но, малото девојче не ја дочека операцијата. Нејзината здравствена голгота траела цели три години, а од 2011 досега, таа трипати била одбиена од лекарските комисии, при што болеста прогресирала.

„Фокус“ дознава дека пред неколку месеци, експресно се решени два случаи на блиски роднини на владини функционери, на кои по кратка постапка им биле одобрени барањата за лекување во странство.

На листата на чекање за операции можат да се најдат уште многу деца, кои надежта ја гледаат единствено во хуманоста кај луѓето, но не и во надлежните институции.

Извор ФОКУС

Leave a Reply

Your email address will not be published.