Јанкулоска со говор на омраза: “Циганите за уши ќе ги носиме на гласање”

Во една од аудио-снимките што ги објави лидерот на СДСМ, Зоран Заев, првата полицајка Гордана Јанкулоска во телефонски разговор со кандидатот за градоначалник на Струмица, Васил Пишев му наложува дека ако треба, циганите ќе ги вадат за уши еден по еден и ќе ги тераат на гласање, само за да добијат изборите. Ова ширење на говор на омраза на Јнкулоска пред се спрема гласачкото тело на ДПМНЕ сигурно нема да помине незабележано и неопростиво.

Leave a Reply

Your email address will not be published.