Претставена изложба од дваесет и првата интернационална кичевска колонија

Во Куќата на Уметноста на планината Бистра на надморска висина од 900 метри беа творени овие ликовни дела од кичевската ликовна колонија.
Кавадаречката публика можеше да ги набљудува многубројните ликовни дела кои се креирани од ликовни уметници од повеќе земји како Македонија, Украина , Русија, Турција, Германија.

kicevsaka likovna2 kicevsaka likovna3

Креативните изработена ликовни дела беа причина кавадаречката јавност да ужива во изложбата.
На нејзиното отварање говореше директорот на домот на културата Владимир Темков а ликовниот уметник и поет Петар Наневски прочита дел од своите стихови напишани за уметноста.

kicevsaka likovna4 kicevsaka likovna6

kicevsaka likovna1 kicevsaka likovna5

Leave a Reply

Your email address will not be published.