Иницијатива на ВМРО-ДПМНЕ за уставно дефинирање на бракот

Како што информираше пратеникот Влатко Ѓорчев, истовремено во иницијативата се предвидува децата без родители да можат да ги посвојуваат исклучиво брачни заедници во кои има маж и жена, два родитела мајка и татко или самохрани родители.

Одговарајќи на новинарско прашање, пратеникот рече дека оваа иницијатива во огромно мнозинство е поддржана од народот согласно традиционалните вредности изразувајќи надеж дека ќе биде поддржана од сите политички партии.

Извор А1ОН

Leave a Reply

Your email address will not be published.