IN MEMORIAM: Почина ликовниот уметник Ристо Соколов-Сокол

Денеска, сабота 14.02.2015 година почина кавадаречкиот истакнат академски сликар Ристо Соколов Сокол. Посмртните останки ќе бидат изложени во градската капела на 15.02.2015 година (недела) од 11 до 12 часот.

Погребот ќе се изврши на градските гробишта во Кавадарци во 12 часот.

Кавадарци загуби голем уметник и пријател! Почивај во мир и вечна ти слава.

Leave a Reply

Your email address will not be published.