ИД може да стане глобална закана, предупреди американскиот генерал Џон Ален

На конференција во катарскиот главен град Доха, генералот Џон Ален изјави дека терористичката организација не е само проблем на Ирак или Сирија, туку регионален проблем со глобални последици.

 

Ален предудупреди дека доколку не бидат совладани исламистите од ИД тие може да го уништат прогресот постигнат досега од човештвото.

– Од големо значење е сите сили, кои се против ИД да бидат под контрола на ирачката Влада, изјави американскиот генерал.

 

Извор: ПлусИнфо

Leave a Reply

Your email address will not be published.